Varför letar vi quickfix till problem vi skapat under en lång tid?

 

fb_img_1423333775596Jag brukar visa denna bild som ett exempel på vilket resultat jag fått av att skapa mig ett kunnande om kost och träning. Det här är resultatet kan jag, kan alla och jag kan hjälpa den som vill få det resultatet med.

Det är 4 år mellan bilderna. 4 år!!! När jag berättar det så verkar majoriteten tycka att det inte är något speciellt längre. Hade jag sagt att det är 4 veckor hade det varit något som alla vill veta hur jag gjort.

Den övervikten jag hade skapat mig som var ex antal kilo mer än på den vänstra bilden till och med, hade tagit säkert 2-3 år. Så varför tror vi att det ska gå att bli av med 2-3 års uppgång på 4 veckor? Det är ingen som ifrågasätter varför det tar minst 3 år att få en univeritetsutbildning efter att ha gått i skola i 12 år!!! Varför?

progression

För att visa den djupare meningen i budskapet. Detta är 5 års utveckling. Alltså från runt 95kg med mycket fett, ner till ett kroppsfett på under 9% och runt 80kg till runt 90 kg nästa år med skapligt liten fettuppgång.

Det är vad långsiktighet handlar om, hitta en hälsosam balans som håller livet ut. Slippa göra snabba dieter om och om igen.

Så här ser ja2016-05-19-14-44-08g ut idag, jag håller en helt okej form även om saker i vardagen som jobb, stress och andra faktorer inte är optimala men jag har skapat en långsiktig hälsosam vardag som håller livet ut.

Men det går inte utan en förändring, en förändring IDAG små steg framåt över en lång period av tid. Det går inte att tro att det går att vakna  imorgon och vara i form. Att media FÅR mata oss med snabba dieter och sätt att komma iform är helt sjukt. Det är falsk marknadsföring men något som är helt legitimt. Skulle jag göra samma sak inom mitt jobb eller genom de företag jag sammarbetar med så skulle jag bli banad och kanske tom stämd.

Det är lite tänkvärt eller hur?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *