Vad betyder det för dig att kunna röra sig utan smärta?

Vad är det värt att slippa smärta? Ta en paus och fundera på det. 

Vad kostar dig smärtan varje dag? Det kan vara i medicin (som vi inte ska gå in på nu vad det gör för kroppen på sikt), minskad energi, rörelseproblem, livsglädje med mera med mera.

Vad är det värt i pengar att kunna bli av med den smärtan som du i många fall inte behöver gå med.

Här är vårt dilemma! 

Vi är emotionella varelser utan inte rationella. Vad betyder det då?

 
Vi går på kladda-ned-1änsla och låter bli att tolka kroppens signaler istället för att göra det den säger åt oss. Vi VET vad vi behöver men vi löser det för dagen och väljeratt blunda för framtida problem. Tillslut händer något och kroppen är urfunktion! Vi har inga varningslampor som på bilen. Därför är det otroligt viktigt att lyssna på kroppen.

Har pratat med många i min närhet den senaste tiden om just detta ämne.

-Är din nuvarande situation hållbar om 5-10 år? Kommer du orka? Kommer kroppen orka? Om svaret är NEJ, så måste du stanna upp och fundera.

Jag gör majoriteten av mina behandlingar som något som jag kallar ”akutbehandlingar”. Det är när kroppen totalt säger ifrån och personer ringer mig om en akut åtgärd gärna för en timme sen. Kroppen har sagt till dig att göra något i veckor kanske månader, men du går på känsla och INTE på det du vet är rätt.

472832

 

Posturala muskler

Det finns 5 muskler som håller oss upprätta. 5 muskler som har en konstant muskelanspänning när vi är aktiva. De är otroligt starka men ändå vår svagaste länk.

– nackrosetten
– långa ryggmuskeln (M. Erector Spinae)
– kappmuskeln (M. Trapezius)
– höftböjarmuskeln (M. Iliopsoas)
– främre lårmuskeln (M. Quadriceps Femoris)
– djupa vadmuskeln (M. Soleus)

De jobbar synergistiskt för att balansera upp oss och som ni då kan förstå, om en muskel är för stark så kan hela din kroppsställning förändras. Det i sin tur skapar en kedja av reaktioner som på sikt skapar smärta i kroppen.

Vi är gjorda för att stå upp och jobba hårt med våra kroppar, det mår vi bra av men majoriteten sitter 8 timmar på jobbet för att sen gå hem till familjen och sätta sig i soffan.

Kompressionen på ryggkotorna när vi sitter är tro det eller ej mycket högre än när vi står. Många gånger leder detta till trötthet i ryggen som sen skapar en ytterligare trötthet i kroppen.

Ser ni vart jag vill komma? En sak leder till en annan.

Idag är det viktigare än någonsin att PREhabilitera kroppen genom träning och även muskelavslappning som massage. Detta för att kroppen ska fungera i 70-90 år.

Vi lever bara en gång, vi har bara en kropp.

Ta hand om er där ute och ni vet vart jag finns. Jag gör det magiska jobbet med dig så du kan leva livet utan smärta.

 

img_09468342_10153916069925295_7060352048951547988_n ladda-ned

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *