Lymfmassage

Sedan sommaren 2018 erbjuder jag lymfmassage som ett tillägg till mina mer vanliga behandlingar.

Lymfsystemet är ett väldigt missuppfattat och bortglömt system som är viktigare än vi tror idag med att hjälpa kroppen att rensa sig själv på slagg och gifter.

Många kvinnor speciellt går runt med vätskeansamlingar och ödem som går att bli av med genom att få igång lymfsystemet.

 

Behandlingen är en lång 90 min helkropps behandling med mycket mjuka rörelser i hudens olika lager. Man jobbar inte i musklerna alls utan aktiverar lymfvätskan och hjälper den att ta sig till lymfstationer och lymfnodar.

Vissa patienter upplever att kroppen blir otroligt mycket lättare och du kan till och med tappa rätt mycket i vikt genom att kroppen gör sig av med vätska.

 

Vi kan jämföra blodsystemet med lymfsystemet för att göra bilden lite enklare. För att blodet ska pumpas runt så finns hjärtat, det vet vi. Det är den pump som gör att vi lever överhuvudtaget.

Lymfsystemet i sin tur är likt blodsystemet med det stora undantag att det inte har en automatisk pump som blodet har. För att lymfan ska pumpas runt måste du andas rätt, det vill säga djupandas med diafragman. Det är alltså så att diafragman är dess pump och idag andas vi sällan på rätt sätt.