Kostrådgivning

Livsstilsutbildning och personlig utveckling

Min filosofi skiljer sig lite mot hur många väljer att jobba med sina klienter. Det finns inga rätt eller fel men jag gillar att se saker på ett långsiktigt och hållbart sätt. Kasta dina bantningsschema och svältdieter och börja se mat som bränsle och inte lika mycket som njutning och att ”unna” sig. Det finns utrymme för det oxå men inte varje dag om du vill att kroppen ska fungera optimalt.

 

Kostupplägg

Kostupplägg gör efter en kortare konsultation där vi går igenom vardagen, möjligheter, begränsningar, allergier, sjukdomar och så vidare. Vi pratar helt enkelt ihop oss om vad som är bästa start med rådande livsstil, vilket behov finns och vilket är målet.

Viktminskning eller fettminskning?

Vad är skillnaden?

Det svåraste vi har att förändra i kroppen är vår muskelatur, vi kan tappa massa vikt i fett på ett år men bygger sällan mer än 2-5kg muskler på en kropp per år beroende på träningserfarenhet.

Därför förespråkar jag FETTminskning där vågen är helt ointressant. En kroppsamansättningsförändring där musklerna sparas men fettet minskar. En viktminskning likt ”biggest loser på TV” handlar bara om att tappa vikt och då vilken vikt som helst. Men det betyder inte nödvändigtvis att du kommer ”tajta” till kroppen som är de flestas mål med en viktnedgång.

 

Bodymetrix

Jag jobbar med mätningar av kroppsammansättning för att se att förändringar från mätning till mätning. Jag använder en ultraljudsmätare som heter Bodymetrix. Den förs fram och tillbaka på huden för att mäta motstånd mellan fett, muskel och ben.

Kostutbildning/föreläsning

Kostrådgivningsutbildning både enskilt och i grupp för att få ett större kunnande för sin egen skull. Mat är egentligen enkelt men går att bryta ner i massa olika detaljer om man vill. För att förstå mer vad som händer i kroppen vid intag av olika typer av mat och olika typer av populära dieter.

 

Filosofi

 Varför fungerar inte upplägget ”Banta/dieta”? 

En tidsbestämd diet med en för stor förändring från vardagen och livet. Varför fungerar inte det? Klart det fungerar MEN är inte hållbart för majoriteten av människor. Att göra en tävlingsdiet för en avancerad atlet är inga problem och är en kontollerad extrem period på oftast mellan 8-20 veckor. Sen återgår man till en mer normal kosthållning, en kosthållning som är en livsstil och som är hållbar.

 

”Give a Man a Fish, and You Feed Him for a Day. Teach a Man To Fish, and You Feed Him for a Lifetime”

För att skapa en hållbar förändring för en livstid, ett liv i en fungerande kropp, en livskvalitet och balans behövs ett förändrat synsätt på vardagen och förändringen.

Det ENDA som krävs är ett första steg, ett litet steg. För utan att ta första steget på resan kan du aldrig komma i mål, nå din dröm.

 

Livsstilsförändring

Jag förespråkar livsstilsförändring och utbildning, om jag kan lära dig hur du ska nå en långsiktig förändring, ett första steg där jag är med dig i starten på din resa så får du mer valuta för pengen.

Kost behöver inte vara krångligt men det är inte helt enkelt. Låt mig sköta det svåra så får du den lätta biten.