Friskare liv

 

”Välj med omsorg annars kommer kroppen välja åt dig”

Hur aktiv är du i ditt val av vad du äter? Tänker du på vad du tuggar på likt hur noggrann du är med hur du behandlar din bil, hus, tv eller husdjur för den delen. De får ofta mycket bättre mat än sina ägare.

 

Är all mat som finns tillgänglig bra för oss? Vad tror du?

Hur naturlig är den? Hur mycket socker eller tillsatser är det i den?

 

 

Jag har alltid fått höra att ett äpple om dagen håller doktorn borta. Det är något man pratat om i år och dagar. Tänk vad enkelt, bara att plocka från träden som finns naturligt runt om oss.

 

Vitlök, citron, ingefära och honung när vi är sjuka! Det är samma sak där, när skolan börjar preppar vi för fullt. Men varför inte ge kroppen detta varje dag istället? För det är ju bevisligen det som ger kroppen motståndskraft.

Nu finns det även intravenöst c-vitamin för att behandla vissa åkommer. Googla om du är nyfiken.

Omega3 från alger är bra för synen, håret, huden o minskar inflammation i kroppen, cannabinoider minskar ångest och depression. Det går att fortsätta hur länge som helst.

 

Husmanstips från husmor

 

Det finns otaliga gamla husmanstips och råd för att snabbt avhjälpa sjukdomstillstånd. Dessa har funnits i evigheter. Enkla sunda råd från tider när vi inte hade läkemedel på vår dygnet runt öppna mack. Från den tid när vi verkligen använde maten som vår hjälp vid sjukdom.

Nu kommer det mer och mer enklare läkemedel som baseras på örter och läkeväxter. Dom fungerar, dom har alltid fungerat.

Echinaguard är ett läkemedel som är naturligt för att boosta immunförsvaret och innehåller röd solhatt som växten heter på svenska (echinacea), den nya hostmedicinen Bisolnatural innehåller timjan, plantago och honung.

Varför? Det funkar?

Växter, örter, frukt och grönt är vad vi alltid behandlat sjukdom med men varför är vi numer rädda för det?

 

Vi är sockersjuka, trenddieterna idag handlar om att trycka i sig protein och fett från både helt konstgjorda ämnen eller slaktdjur som inte heller får äta rätt typ av mat. Fett i form av frityr, raps, solros, palmolja med mera. Billigt, tillgängligt och enkelt. men är det bra för oss? Högst tveksamt.

Socker borde behandlas som en drog likt alkohol och det kommer nog hända lite på denna fronten inom en snar framtid. Mycket forskning som nu verkligen tar ordet drog med i sin summering.

 

 

 

Vad har hänt de senaste 30-40 åren?

Varför har vi vänt ryggen till naturligt kost? Jag har än idag knappt aldrig hört någon uttala sig om fettet läkande egenskaper, inte heller proteinets. Men det är det som många väljer som bas i sin mat idag. Samtidigt som vi är livrädda för naturligt socker i maten.

Förövrigt så ökar intagen av vitt raffinerat socker fortfarande men rör du en frukt kommer du att bli sjuk, du kan få fettlever och diabetes och jag vet inte vad.

Varför tror du att våra mor och farföräldrar alltid pratade om att ät nu dina grönsaker… ???

 

Vi behöver belysa och lyfta upp ämnet mat och hur viktigt det är att ge kroppen rätt förutsättningar för ett lyckligt liv. För visst vill du vara lycklig? Full med energi? Full av rörelse och följsamhet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *